Dekkingsindicatie ECB-S

//Dekkingsindicatie ECB-S
Dekkingsindicatie ECB-S 2016-12-28T14:18:54+01:00

Als toonaangevend leverancier en installatiebedrijf van kluizen is Dujardin aangesloten bij de European Security Systems Association (ESSA) e.V. Deze associatie heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van het testen en certificeren van veiligheidstechniek.

Kwaliteitsgarantie van het ECB-S

ECB-S is de “merknaam” van de ESSA, welke een onafhankelijk, geaccrediteerd certificeringsinstituut is volgens EN 45011 voor verschillende veiligheidsproducten zoals kluizen, kluisruimtes, data safes, veiligheidssloten etc. De producten worden getest en gecertificeerd volgens de meest recente en striktste Europese normen in een aantal streng geselecteerde en voortdurend gecontroleerde keuringslaboratoria in Europa.

Kluizen gecertificeerd door het ECB-S staan garant voor een constante en gecontroleerde kwaliteit. Deze kwaliteitsgarantie is herkenbaar door het keurmerk, dat als duidelijk zichtbaar metalen plaatje op ieder bovengenoemd gecertificeerd product is aangebracht.

Door te kiezen voor ECB-S gecertificeerde kluizen, kunt u vertrouwen op een:

  •     onafhankelijk geteste en gecertificeerde kluis of kast;
  •     gelijkblijvende en gecontroleerde hoge kwaliteit;
  •     optimale prijs/kwaliteitsverhouding;
  •     gegarandeerde acceptatie door verzekeraars.

Waarom kluizen die niet ESSA gekeurd zijn inferieur zijn en zelfs niet voldoen aan de Europese normen

Het ESSA is geaccrediteerd door DakkS (Deutsche Akkreditierungsstelle Technik GmbH) als certificeringsinstelling volgens EN 45011 voor kluizen, datasafes en sloten. DakkS is een ondertekenaar van het EA-MLA (Multilateral Agreement of the European Co-operation for Accreditation) voor productcertificatie.

Er zijn echter ook andere certificaten afgegeven door instellingen die niet geaccrediteerd zijn volgens de norm EN 45011 en/of geen EA-MLA lid zijn. Daaruit volgt dat de certificaten van deze instellingen niet vergelijkbaar zijn met de ECB-S certificaten van ESSA. ESSA heeft bewezen overeenkomstig te zijn met het EA-MLA. Voor zover moeten certificeringsinstellingen, zoals Applus+ uit Spanje en IMP uit Polen, kunnen bewijzen dat ze geaccrediteerd zijn door een ondertekenaar van EM-MLA als certificeringsinstelling volgens EN 45011 voor veiligheidsproducten.

Wat testen, certificeren en externe kwaliteitscontroles van inbraakwerende producten volgens de Europese Normen EN 1143 betreft, werkt het ESSA, uit kwaliteitsredenen, enkel samen met het EFSG (European Fire and Security Group) geassocieerde testlaboratoria zijnde CNPP, IG, SSF en VdS. Deze testlaboratoria zijn ondertekenaars van het “Multilateral Agreement for Safes and Strongrooms”. Dit betekend dat de laboratoria CNPP, IG, SSF en VdS equivalente know-how en testmethodes gebruiken. Andere testlaboratoria uit West- en Oost – Europa zijn, uit kwaliteitsreden, tot op heden niet erkent door het ESSA. In het verleden is herhaaldelijk gebleken dat testen uitgevoerd door onbekwame laboratoria, die niet erkend zijn door het ESSA en EFSG, noch gecertificeerd door instellingen die het EFSG-MA ondertekende, kluizen dekken die niet voldoen aan de norm EN 1143-1.

Goede inbraakwerende kluizen zijn dus getest en gecertificeerd door:

  •     ECB-S: European Certification Board Security Systems
  •     CNPP: Centre National de Prevention et Protection (a2p)
  •     VdS: Schadenverhütung GmbH
  •     IG: Instituto Giordano
  •     SSF: Service AB

Meer informatie over ECB-S kunt u vinden in de brochure Uw Europese partner voor veiligheid met hoge kwaliteit.