Dekkingsindicatie Installatie + verankering

//Dekkingsindicatie Installatie + verankering
Dekkingsindicatie Installatie + verankering 2016-12-28T14:18:35+01:00

Hoe hoger de weerstandsklasse van de inbraakwerende kast, des te meer solide is de kast. Maar de soliditeit van een kast alleen garandeert nog niet de gewenste bescherming. Daarvoor zijn een zorgvuldige installatie en verankering van de kast of kluis vereist. Dujardin staat borg voor de juiste werkwijze. Als lid van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) dragen wij er zorg voor dat de kasten en kluizen op professionele wijzen worden geïnstalleerd en verankerd.

Verankering uittrekkracht

Installatie & VerankeringVrijstaande inbraakwerende kasten die lichter zijn dan 1.000 kg, vereisen een sterke verankering. Ieder verankeringsgat dient minimaal de verankeringsuittrekkracht aan te kunnen. Wanneer een kast niet conform de richtlijnen is verankerd, verliest de kast zijn afgegeven dekkingsindicatie.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden in het informatieboek Veiligheid Verzekerd van de Vereniging Geld-en Waardeberging (VGW).

Wanneer u een kluis gebruikt, is het belangrijk dat deze goed verankerd is aan de vloer en/of muur. Hoe hoog de waardebergingsindicatie van de kluis ook is, wanneer hij eenvoudig mee te nemen is, is de waardebergingsindicatie niet meer relevant. Verankering kan op diverse methoden, zoals bijvoorbeeld mechanische of chemische verankering in (houten) vloer of muur, of een door-en-door verankering in de muur. Voor meer informatie over verankering kunt u contact opnemen met onze experts via +31 (0) 345 616110.

Meer lezen over de certificering van kluizen? Klik hier.