Dujardin, sluit risico buiten

/Dujardin, sluit risico buiten
Dujardin, sluit risico buiten 2016-12-12T09:19:51+01:00

Joost is zelfstandig ondernemer met een drogisterij. In de zaak staat een kluis uit de jaren ’90 die hij gebruikt voor zijn dagopbrengst, wisselgeld en actievouchers. De dekkingsindicatie van de kluis werd destijds vastgesteld op 50.000 gulden, omgerekend € 23.000,- (kluizen werden tot 2006 niet gecertificeerd, maar kregen alleen een inschaling mee van de fabrikant). Lees meer…

Andere tijden, andere eisen

Omdat Joost liever euro’s bespaart dan uitgeeft, gaat hij in onderhandeling voor nieuwe contracten met zijn energie- en telefonieleveranciers. Ook gaat hij in gesprek met zijn assurantie tussenpersoon. Die blijkt een interessant verzekeringsproduct te hebben dat hij graag afsluit. Een van de verzekeringsvoorwaarden is echter; het actieve gebruik van een kluis die voldoet aan de huidige eisen. Bij oudere kluizen is de inbraak- en brandwerendheid gebaseerd op de situatie van destijds. Inbrekers beschikken vandaag de dag over krachtiger (elektro)gereedschap wat de inbraakwerende tijdsvertraging van kluizen aanzienlijk kan verkorten. Dit heeft uiteraard ook invloed op de dekkingsindicatie.

Advies

Om de kwaliteit van zijn kluis te beoordelen, laat Joost een expert van Dujardin langskomen. Die vertelt onder meer over het veelvoorkomende ‘overbeladen’ bij ondernemers die hun kluis in het guldentijdperk hebben verzekerd. Die slaan nu voor 40.000 euro bezittingen op in een kluis die destijds voor 40.000 gulden is gedekt. Waar veel mensen ook niet bij stilstaan is het feit dat de brandwerende materialen uitgedroogd kunnen zijn, waardoor bij brand bezittingen in de kluis soms minder goed beschermd zijn dan men denkt.

Omdat de kluis van Joost nog van goede kwaliteit is, raadt de expert voor nu alleen aan de kluis af te waarderen naar € 10.000,- en over 5 jaar de kluis weer te laten checken.

Meer weten? Download hier de nieuwe dekkingsindicatiekaart of neem direct contact op met een van onze experts via info@dujardin.nl.

 

Maak uw afspraak

1) Plaats uw kluis altijd in een afgesloten ruimte.

2) Maak gebruik van elektrische sloten; zo weet u altijd wie, wanneer in uw kluis was.

3) Zorg er altijd voor dat uw kluis goed is verankerd.

4) Laat kluizen van voor de Euro nakijken, deze mogen misschien minder contanten bevatten dan u denkt.

5) Laat uw oude kluis controleren. Een ‘grote en zware’ kluis is geen garantie voor kwaliteit.